2019-04-18 11:41:04• hírek • x

Zenével a kiskori önkifejezés, a szépérzék, a zenei hallás és a ritmusérzék fejlesztéséért

Ősszel vette kezdetét a Zeneovi, olyan délutáni zenés foglalkozás Szatmárnémetiben, mely a kicsik zenei képzettségét alapozza meg, de nem csak hagyományos értelemben.

A foglalkozásokat Gál Annamária ének-zene szakos tanárnő a modern, formabontó zeneoktatási módszerek segítségével teszi egyedivé. A zenei előkészítő nem csak a hallást vagy a ritmusérzéket, hanem a bátor önkifejezést, a mozgáskoordinációt is fejleszti, valamint megismerteti a gyermekekkel a zeneelmélet alapjait és a hangszerekkel is találkoznak a gyerkőcök.

 

 

A zene kiindulópontja elsősorban a ritmus. A dallam csak másodlagos; az aktivitás során a beszédből ritmus, a ritmusból dallam lesz. Fontos a zene, mozgás, beszéd egysége. Afféle „összművészet” ez a gyerekek szintjén: hangszerekről saját testük „gondoskodik”: taps, csettintés, dobbantás. A foglalkozások alkalmával nem csak gyermekdalok, hanem népdalok is felcsendülnek. A gyermek számára ez a zenei befogadás természetes útja. Gál Annamária tanítási anyagának kiindulópontja a régi gyermekdal-anyag és az ötfokúság.

 

A nagyobbacskák mellett a legkisebbek számára is lehetőség nyílik a zenével való játékos ismerkedésre. Tavasztól 3 éves kortól jelentkezhetnek a picik szüleikkel a foglalkozásokra.

 

Ha a gyermeke szeret csörömpölni, zenére mozogni, és mindennel játszik, ami hangos, akkor Gál Annamáriánál a helye! Kodály Zoltán mondta, hogy a zenei nevelést már az anyaméhben kell elkezdeni. Még nincsenek elkésve, még minden behozható!

 

A Zeneovi foglalkozásaira hétfőn és szerdán délután 17 és 18 órakor kerül sor. A helyszín az Ankora bevásárlóközpont első emeletén a Zeneműhely. Cím: Szatmárnémeti, Kölcsey (Iuliu Maniu) utca 2. szám. Gál Annamária zenetanárnőt a következő telefonszámon érheti el bővebb információért: 0747 298 262

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: